Poctivá švestková povidla jako od babičky – jen ze švestek, bez přidaného cukru, barviv a konzervantů. Dlouze a pomalu vařená tak, jak se to dělalo dřív. Chuť je sladká jen díky přirozeným cukrům obsaženým v ovoci.
Povidla jsou bohatá na vlákninu, vitaminy skupiny B, vitamin A a minerály jako draslík, hořčík a železo. Skvělá volba pro všechny, kdo hledají zdravou dobrotu bez kompromisů.
Tip "Od Milušky":
Upečte si kynuté buchty s povidly a mákem, jako se pekly na svatby a posvícení. Nebo zkuste lžičku povidel do bílého jogurtu, ozdobenou nasekanými ořechy – výtečná a vyvážená snídaně.
Švestková povidla bez přidaného cukru mají přirozeně sladkou chuť díky obsahu ovocných cukrů (zejména fruktózy), ale jejich výživové hodnoty jsou obecně příznivější než u klasických slazených povidel.
Váha: 350 g
Ingredience: 98% čerstvě česané švestky z českých sadů, skořice, badyán, hřebíček
Minimální doba spotřeby je 2 roky od data výroby. Vyrobeno 9/24
Výživové hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota 170 kcal / 710 kJ
Bílkoviny 1 g
Tuky < 1 g
– z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g
Sacharidy 40 g
– z toho cukry 35 g
Vláknina 6 g
Sůl < 0,01 g