Papričky odrůdy Cayenne pěstované bez postřiků a chemie na mojí zahradě. Namleté lze použít jako koření, nebo celou papričku vhodit např. do guláše pro jemnou pálivost.
Tyto papričky jsou bohaté na antioxidanty, zejména na kapsaicin, který je zodpovědný za jejich pálivost a má protizánětlivé účinky. Dále obsahují vysoké množství vitaminu A, C, E a draslíku.
Čerstvé papričky mají mírnou pálivost 35 000 – 55 000 SHU
Váha: 12 g
Ingredience: chilli papričky Cayenne
Výživové údaje na 100 g:
-
Energetická hodnota: 318 kcal (1330 kJ)
-
Bílkoviny: 12,0 g
-
Tuky: 17,3 g
-
Sacharidy: 56,6 g
-
Vláknina: 27,2 g
-
Sůl: 0,03 g
-
Draslík: 2014 mg
-
Vápník: 148 mg
-
Železo: 7,8 mg
-
Vitamin A: 2081 µg (231 % DDD)
-
Vitamin C: 76,4 mg (85 % DDD)
-
Vitamin E: 29,8 mg (199 % DDD)
-
Vitamin K: 80,3 µg (67 % DDD)
-
Vitamin B6: 2,5 mg (188 % DDD)
-
Niacin (B3): 8,7 mg (54 % DDD)
-
Riboflavin (B2): 0,9 mg (71 % DDD)
-
Thiamin (B1): 0,3 mg (27 % DDD)